Jeg skal forsøke fra tid til annen å komme med konkrete spareråd fra ting jeg selv har gjort og hatt gode erfaringer med.
Før jeg fikk min økonomiske «oppvåkning», var jeg som folk flest på dette området, jeg kjøpte deo-sticks på parfymeri, kjente merker, og priser for en stick fra 150 til 200 kroner. Tror de fleste føler seg komfortabel med å bruke deodoranter som lukter godt og er av god kvalitet, så jeg var nok ikke noe unntak her.
Uten at jeg noengang målte «omløpshastigheten» på disse deo-stickene, så vil jeg vel anta at de ble brukt opp i løpet av en måned/halvannen. Med det utgangspunktet kan man vel anta at det gikk 10 stykker i løpet av året og at årsutgiften dermed lå rundt 2000 kroner.
Endringen:
Imidlertid, da min gryende økonomiske sans tok form, var denne utgiften et punkt jeg stoppet ved. En kost-nyttevurdering ble gjort. «Kjenner virkelig jeg eller noen andre på lukten prisnivået på deoen jeg har benyttet?». Vel, noen kanskje, men oppfølgingsspørsmålet er like viktig; «Vil noen reagere på om jeg bytter til en dagligvare-variant med grei lukt og merke?».

Jeg ønsket i hvertfall å gi dagligvare-variantene en sjanse. Som tenkt, som gjort – etter noen snifferunder ved hylla på den lokale KIWI-butikken, fant jeg en som faktisk luktet ålreit, og bestemte meg for å gjøre et forsøk. Pris for denne var 26,90, og med andre ord over 80% lavere pris! Det må sies at innholdet var noe lavere enn i en deo-stick, men likevel en markant prisdifferanse.
Etter en kort prøveperiode, kom dagligvaredeoen inn i mitt hygieneartikkel-sortiment, og har vært der siden.
En god sparehistorie slutter natuligvis ikke der. Fra tid til annen kjører dagligvarekjeder tilbud på ulike produktserier for baderommet – deriblant deomerket mitt. Da kan prisen være redusert med 30%, og prisen kan med ett være under 20 kr pr.stk.
Så med litt regneferdigheter sitter man igjen med noen fakta i saken.
Tidligere forbruk av deo, årskost 2000,-
Nåværende kostnad: Deo med levetid 4 uker, gir 13 deoer i forbruk pr år.
Innkjøp ved tilbudsperioder gir en pris på ca 260 kroner pr år.
Innspart beløp, ca. Kr 1740,-, eller om du vil en reduksjon på hele 87%!

Hver måned sparer jeg altså 145 kroner, og det er kun på EN vane-endring, og det vil jeg si endringen er verdt!