Dette sparetipset føyer seg strengt tatt inn under tematikken fra innlegget forleden; «Hva er du villig til». For i mange tilfeller er det store penger å spare på å gå litt ned i kvalitet og standard, uten at forskjellen oppleves som allverdens stor.


Som mann merker jeg dette på barberingkostnader. Gillette har i høy grad monopol på å avhjelpe menns (og kvinners?) barberingsbehov og tilbyr en rekke produkter med stort sett samme fellesnevner; bra – men svindyrt!

Men heldigvis finnes det rimeligere alternativer, ja, veldig mye billigere alternativer. Men som sagt, det krever en viss innrømmelse av å ville gå ned i kvalitet noe. Men, som alltid, finnes det en belønning for slikt.  

Så her er forutsetningen for mitt eksempel: 
Som mann ønsker du å kjøpe en høvel, 20 barberblader*. 

Alternativ 1:
Mach 3 Turbo Valuepack Høvel m/9 blader + 2×5 pakke ekstra blader
Pris 299+189+189=677 kroner

Alternativ 2:
Bic engangshøvler 10 stk x 2
Pris 59,90+59,90 = 109,80 kroner

Pris for bruk av hvert nye blad vil altså være 34 kroner i alternativ 1 og 5,50 kroner i alternativ 2, noe som gir en besparelse på nesten 84%!


Så da koker alt som sagt ned til hva man er villig til; men på resultatet er det sannsynligvis ingen som kan se forskjell!

(*)Prisene er hentet fra nettbutikken til Clas Ohlsson, august 2016.