På kjøkkenet har jeg en eske batterier, sånn i tilfelle små lommelykter eller fjernkontroller avgir sitt siste sukk. Et lite utvalg av AA og AAA-batterier er det alltids greit å ha, men her forleden jeg var innom eska så jeg faktisk at det var nesten tomt. Så oppdrag «ut og handle batterier» ble iverksatt.

Men som den økonomibloggeren jeg her, så var det jo egentlig naturlig å tenke; tja – hvorfor ikke ta en liten prissjekk på et utvalg steder og se om det er prisforskjeller ute og går?

Noen rammer for undersøkelsen; kvalitet på batteri har jeg ingen peiling på, så her har jeg kun vurdert pris. Det kan godt være et dobbelt så dyrt batteri varer over dobbelt så lenge, så jeg tar forbehold om den siden av saken. For meg var det her kun pris som gjaldt, og innkjøpet skulle omfatte 10-12 batterier av begge de nevnte typene.

Jeg tok turen til Clas Ohlsson, Biltema og Kiwi og her har jeg satt opp resultatene i en liten tabell:

Det er viktig å ta med noen noter til tabellen, for pakningene her var ganske ulike og Biltema kom kanskje ekstra gunstig ut i forhold til mitt behov. På kort sikt vil man jo få sine nødvendige batterier billigst om antallet ikke trenger å være så høyt – men som sagt, når det gjelder 12 stk av hver, så scorer Biltema høyt ettersom de har en kombipakke med 12 batteri av hver. Skal man for eksempel bare ha den ene typen batterier, så vil det jo være bortkaster å kjøpe 12 man ikke trenger. Sånn sett er det argumenter for strengt tatt alle alternativene her. Men som sagt, med mine rammer for innkjøp, så er det disse resultatene som gjelder.

Uansett stikker Biltema av med seieren når man ser på pris per stk. Selv de billigste batteriene på Kiwi er godt over 50% dyrere der. Men som sagt, Biltema ligger ikke alltid vegg-i-vegg med Kiwi eller omvendt, så det er jo ikke alltid valget i praksis er like enkelt som i en tabell. Men da er vi over på et annet emne, nemlig struktur og planlegging…. og det er en annen historie.


Prisene ble innhentet i uke 4/2017