Litt saftige uttrykk på bloggen i dag – men av og til må det til. Jeg føler meg akkurat slik av og til nemlig. Som en slu jævel. Jeg har tidligere blogget om «grensen for pengesmartness» – at alle må finne sin fornuftige grense for sine bestrebelser i nøktern pengebruk. Å være forsiktig med penger er i utgangspunkt en bra ting, men selv synes jeg det må kombineres med raushet og glede over å gi eller å bruke penger til ting som gir mening. Derfor synes jeg selv det ligger et lag «utenpå» pengesmartnessen – som jeg velger å kalle gjerrighet. Hvor pengesmartness går over i eller begynner å kombineres med gjerrighet er selvsagt individuelt betinget ut fra eget syn, men selv mener jeg å synes jeg holder meg godt innafor.

For meg er gjerrighet ikke det samme som pengesmartness, og jeg synes gjerrighet er et negativt ord på den måten. Selv gir jeg penger til miljøorganisasjoner – noe som selvsagt jeg kunne spart meg for – men det går som sagt en grense. Imidlertid kan jeg av og til føle at jeg kan touche innom snev av ekstra pengesmartness,  eller en slags light gjerrig holdning – hva jeg nå enn skal kalle det.

Men egentlig liker jeg best å kalle det å være en slu jævel.

En utspekulert type – som, uten å skade andre enn de som tjener litt mindre på meg – legger en litt slu plan for å knipe inn på forbruket.

Så planen – og for så vidt – sparetipset i dette innlegget er rett og slett å legge en slagplan allerede nå for julegavene du skal handle om 8-9 måneder. Selv er jeg i gang og det er flere måter å gå fram på. Å utnytte sesongsalg, kampanjer og tilbud er en fin øvelse når man er tidlig ute.

For tiden er det blant annet Mamut-utslag av bøker på landets bokhandlere – og bør være et åpenbart mål for en slu jævel. Så forleden sikret jeg meg 3 fine julegaver med solid rabatt. Ikke bare slipper jeg å betale mer for dette rett før jul, men jeg slipper selvsagt også stresset med å komme på gode gaveideer og i det hele fått handlet det inn i julestria.

Og ikke nok med det – til jul sist fikk jeg en uinteressant bok som jeg forlengst byttet inn i en tilgodelapp. Og det var denne jeg i tillegg her brukte for å betale for de 3 bøkene.

Men kanskje er dette drøyt for noen – men jeg tenker ikke slik. Jula er ikke veldig viktig for meg, men det er for så vidt gøy å glede andre med nyttige gaver. Men som sagt – kan jeg både spare penger og fortsatt føle at gavene blir satt pris på, vel da har jeg nådd mitt mål.