La det være klart; etter flere år nå, som pengesmart – og med kontroll på forskjellen mellom hva man faktisk trenger og hva man bare har lyst på – kan man etter hvert erkjenne at selvdisiplinen er god.

Slik har den vært en stund, og derfor er jeg heller ikke en unison motstander av kredittkort – kredittkort er som oftest gratis og i mange tilfeller kan du tjene på å ha dem – noe jeg har omtalt i tidligere blogginnlegg.

Poenget er naturligvis at du vet du kan betjene et slikt kort uten å benytte deg av renteløpende kreditt.

Så til poenget; jeg har det siste halvåret vært i besittelse av et TrumfVisa-kort – og spareeffekten er god. Utgifter til mat er for de fleste en stor post – og stort sett sorterer posten under hva man faktisk trenger. For slik er fordelene kort oppsummert: 2% matvarerabatt på bl.a. Kiwi, samt 0,5% på alle andre typer kjøp – så fremt det ikke er dagligvarebutikker utenfor Norges-gruppen.

Så hva betyr det i praksis? Jo – jeg passer jo da på å bruke dette kortet på de stedene rabatten slår ut – og ettersom vi snakker innkjøp av mat, akkumulerer jo beløpet seg i løpet av en måned. Dette er jo penger du uansett hadde brukt. Selv ser jeg nå at jeg handler for rundt 3500 kroner på kortet i løpet av en måned. Her er det overvekt av dagligvarehandel, men også innslag av halvprosentskjøp. I tillegg prøver jeg å utnytte Trippel-Trumf-dagene, som forekommer en gang per måned, og som gir 2% ekstra rabatt.

Sånn i snitt gir disse rabattene rundt 70 kroner – og som miljømann kan jeg plusse på en 5-kroner i sparte utgifter til plastposer, ettersom jeg bruker handlenett.

Totalt 75 kroner per måned. Og det pengesmarte aldri må glemme er at «alle monner drar». Dette utgjør nesten en tusenlapp nettokroner per år – og krever svært lite innsats.

Innvending? Noen vil kanskje si at denne rabattopptjeningen knytter deg til en butikkjede som kanskje ikke alltid er den billigste. Men undersøkelser viser at i hvert fall Kiwi er rå på prissammenligninger og kan hamle opp med Rema 1000 som jeg betrakter som et alternativ. Når det er sagt handler jeg også på Rema 1000. Ikke bare på grunn av pris, men det finnes enkelte varer jeg synes både er bedre og finnes i riktigere forpakninger enn på Kiwi.

Ellers er det å si at rabatten er en bonusopptjening – og du må være soppas våken at du klarer å logge deg på nettsiden til Trumf og ta den ut av og til. Før jul hentet jeg ut en 500-lapp, og noe sånt blir det nok til sommeren også! 🙂

Konklusjon: Av alle kredittkort, er ikke TrumfVisa det verste du kan skaffe deg. Men selvsagt, denne delen med disiplin og kontroll må være på plass. Er den det er dette kortet et godt spare-kort.

***Innlegget kan oppfattes som reklame for Kiwi og Trumf – men jeg understreker at så ikke er tilfelle. Jeg skal ikke utelukke at reklameinntekter kan bli en kilde for inntekt fra bloggen min, men det er inntil videre ikke tilfelle. Dette er mine kun egne erfaringer og ditto anbefalinger deretter.