Vår i lufta, en lys tid foran oss – en fin tid for å adoptere nye vaner! Søker du på «habits of the rich» på nettet, finner du flere sider med mange varianter av gode vaner. Selvsagt sier jeg ikke at man ikke kan ha gode vaner om man ikke er rik, men det er en kjensgjerning at folk som har hatt suksess med penger gjør ting litt annerledes enn de som lever fra lønningsdag til lønningsdag.

Jeg har samlet et knippe gode vaner som jeg mener er bidrar til personlig utvikling og vil presentere 11 gode vaner du kan adoptere i tiden som kommer. Her kommer vane 7 og 8.

#7 Ta et alkoholfritt år

Det finnes utallige gode grunner til å kutte ut alkohol, men det er ikke uten videre enkelt. Mange finner glede i bylivet og dem om det – men her også er det nødvendig å gjøre opp status. En kost-nytte-vurdering rett og slett. Er tiden, pengene og dagen derpå verdt moroa på byen eller på fest? Det regnskapet har for min del gått med minus de siste årene og i år har jeg som kjent et hvitt år. Gleden av å våkne frisk og opplagt til alle dager er rett og slett himmelsk.

#8 Fri deg fra fasadejaget

Fasadejaget må være en slitsom affære. Men i byen her jeg bor er andelen BMW-suver og liknende biler høy. Jeg tar dette som et tegn på fasadejaget. For all del, vi snakker flotte biler. Men de er dyre og stort sett mye dyrere enn det mange av de som kjører dem har råd til. Det er imidlertid viktig å imponere naboen og omgangskretsen. I fasadejaget inngår også dyre ferier, oppussing, hytte, båt og andre kostbare og unødvendige eiendeler. Alt dette handler om å leve sitt eget liv, etter egen oppfatning. Andres handlemåter bør ikke påvirke din – du bør ha din egen måte.