Ordene tilhører Dave Ramsey, en kjent skikkelse for oss som har glede av industrien rundt personlig utvikling, motivasjon og livsmestring.

Strengt tatt er innlegget ment å være en anbefaling om å se litt nærmere på Dave Ramsey sine radioshow. I USA er han fast på egen radiostasjon, der temaet er alle tenkelige problemstillinger rundt privatøkonomi og denslags. I tillegg til radio har han også gitt ut flere bøker – og holder også en kursrekke for folk; «Financial Peace University». Alt dette kan egentlig googles i store mengder.

Men tilbake til radioshowene. Dave intervjuer ofte mennesker som har endret sitt økonomiske liv, som oftes etter å ha deltatt på kursrekken han tilbyr. I kursene, som følger stegvise mål, er noe av det første ikke overraskende å bli kvitt dyr og unødvendig gjeld, og på litt sikt all gjeld. Dermed kommer folk i studio for å fortelle om sin «reise», der de med høy intensitet – «gazelle intensety»- har gått løs på gjeldsbyrden sin. Som oftes er det par som intervjues og de har sammen tatt grep og over 2-5 år betalt ned beløp som vanligvis betales ned på 5-20 år, om ikke mer.

I denne forbindelsen blir de intervjuet, hvor de på slutten roper sitt «debt-free-scream»! Disse intervjuene er ganske motiverende, og jeg anbefaler en kikk på disse.

«Live like no one else, so that later, you can live like no one else», kan kalles Daves filosofi bak det hele. Er du villig til å leve en tid som ingen andre; med intens sparing, intens jobbing (for å tjene så mye som mulig) over en periode, vil det hele belønnes den dagen du er gjeldfri. Fra den dagen kan du gire ned, leve et harmonisk og roligere liv og hjelpe andre som strever. Begge deler kan kategoriseres som livsførsel stort sett svært ulikt alle andre, derav uttrykket.