Etter hvert som pengebingen fylles, er det klart at man begynner å kikke litt nærmere på mulighetene for avkastning. Selv har jeg vinglet litt, vært innom fond og aksjer – men stort sett holdt meg til sparekonto for pengene mine.

Slik er det også i dag. Foruten noen få prosenter i fond og aksjer (har litt ennå ja), så er pengene satt på høyrentekonto.

Trygt, kjedelig og muligens med negativ avkastning tatt inflasjon og skatt i betraktning. Men likevel, følelsen av at avkastningen alltid kommer, hver dag, hver måned er fin. Uansett hva man sier om bankinnskudd, er det i det minste et sikkert stikk. Og friheten er total, her trenger du ikke å «holde ut» i trange tider.

Så hva anbefaler Petter Pengesmart? Jo, først og fremst anbefaler jeg finansportalen.no, som gir en god oversikt over tilbyderne og rentene de opererer med. Her kan man sile ut fra egne ønsker.

Personlig har jeg gått for flytende innskuddsrente, og så har jeg også vært litt opptatt av å velge tilbydere som har månedlig kapitalisering av pengene. Inntil i det siste så har det vært gøy å få «utbetaling» månedlig, men strengt tatt betyr jo ikke dette allverden. Innskuddet er jo alltid tilgjengelig, så at man må vente til nyttårsaften for å ta ut rentene gjør ingenting.

Så, hva har jeg da gjort?

Vel, store landsdekkende banker kan man glemme. En sparekonto hos DnB gir 0,55% rente (sjekket nettopp) og for hver 100K man har innskutt, gir det altså ikke mer en 550 kroner per år. Da finnes det adskillig bedre alternativer. Jeg har sjonglert mellom Komplett Bank og Santander. Disse er kjent for alt annet en sparing, egentlig – men det er klart – det er i egen interesse at de kan funde noe av utlånene sine med «egne» penger – derfor gir de attraktive innskuddsrenter. Dermed snakker vi store steg opp fra storbank-nivå. For tiden ligger disse to på 1,95% per år, som da gir 1950 kroner i stedet for DnBs skarve 500-lapp.

Imidlertid har det vært tilbydere med enda litt heftigere rente. Svea Direktespar tilbyr 2,2%, og regner man om fra prosentpoeng til prosent er faktisk økningen på nesten 13%. Så for hver 1000-lapp man høster i rente fra de to førstnevnte, legger altså Svea på 130 kroner.

Så tilfellet er at jeg nå har pengene hos Svea. Saldo der er nå 300K, som på årsbasis gir 750 kroner mer i rente enn Kompett og Santander, som per måned utgjør i overkant av 60 kroner. Muligens småpenger vil noen si, men jeg har skrevet nok av innlegg om at alle monner drar. Dette grepet tar noen få tastetrykk og veldig kort tid, og timebetalingen blir høy.

Så, hvis du er av den konservative typen som meg, som vil ha stabil avkastning, anbefaler jeg å snuse på finansportalen fra tid til annen. Konkurransen blant rentehestene er hard den også!