Dramatisk? Muligens, men for oss pengesmarte kan det være en fin mulighet. Jeg tenker selvsagt på julevarepriskrigen som kan være rundt hjørnet i disse tider. Et raskt søk på nettet viser at krigen startet første uka av desember, så da vet vi hva som muligens kan være i vente.

Så hva bør strategien være? Latterlige lave priser vil være et faktum, på «julevarer», slik som surkål, pølse, grøt, kanel, gløgg osv. Uansett er det viktig å tenke gjennom hva man virkelig trenger. Hvor mye surkål du egentlig trenger gjennom ei jul trenger ikke være omfattende, og da vil det være dumt å kjøpe mer enn man trenger.

Når det er sagt, vil det være værer som holder seg og som kan brukes en tid framover. Selv tenker jeg at et lite sjokoladelager i kjelleren kan opprettes; nonstop og melkesjokoladeplater kan være lørdags-godt-ingredienser langt fram i 2018.

Ut over dette har jeg ikke noen komplett liste over alle varer som er nedsatt i disse julekrigene. Jeg tenker at man må ha en pragmatisk tilnærming; fornuft er uansett nøkkelordet. Å spare noen kroner på varer man kanskje kaster, er ikke bare et dårlig sparetiltak, det er heller ikke bra for miljøet. Tipset er å bruke litt tid, som vanlig. Tenk gjennom behov, tenk gjennom antall julemiddager og tilstelninger man skal ha, og forsøk å beregne noenlunde det man trenger å kjøpe inn.

Da kan man få noe så sjelden som i pose og sekk. Billige varer som varer hele julen og som holder seg til et eventuelt bruk etter jul!

Men først må vi se om krigen starter da…… kanskje de har sluttet julefred?