La oss være ærlige; pris er viktig for mange når det dagligvarehandles, det har lavpriskjedene forstått. Likevel er det klart, det varer i et stort prisspekter, også på en lavprisbutikk – så om du skal ha det billigste, må du passe på at du nettopp får valgt det.

Imidlertid har det slått meg av og til at når du går og skal hente varen med lavest pris, er det litt vanskelig å finne den. De rimeligste brødene står gjerne litt bak og ut til siden (i hvert fall er det min oppfatning), og man kan med litt god konspirasjonstenkning forestille seg at kjedene gjerne vil du skal velge et litt dyrere produkt plassert midt i, framfor å lete etter den mer billigere varianten.

Selv har jeg for lenge siden sluttet å bry meg med å velge merkevarer når det gjelder tannpussen. Jeg ser ikke at den eventuelle kvalitetsforskjellen rammer tennene mine – da er det vel heller egeninnsatsen som betyr mest.

Nok om det; jeg handler utelukkende FirstPrice-tannbørster til tannrenholdet, og prisen er under 2 kroner pr børste. Imidlertid er utvalget tannbørster stort, og prisene varierer fra 15-30 kroner per tannbørste. Men det er egentlig ikke dette som er overraskende.

Tar du en kikk på dette bildet jeg knipset i min lokale lavprisbutikk, ser man nemlig det jeg antydet over; det billigste (og da snakker vi veldig mye billigere) produktet befinner seg litt bortgjemt for seg selv. Nå kan det godt være at merkeleverandøren har betalt godt for å få sine produkter midt i synsfeltet, men likevel? Tilfeldig? Jeg tipper neppe!

Uansett årsak, en pengesmart person må vite om dette. Jeg anbefaler ikke utelukkende de billigste varene i en hver butikk, men i de tilfellene man kan klare seg like godt med lavprismerket, ja da er det denne kampen du må vinne. Kampen om å faktisk finne ut hvor disse produktene er plassert!

Så, helt uten å være bitter på butikkene; dette er jo forbrukerens oppgave – vi alle vet jo at butikkene gjerne vil tjene mest mulig penger.