Forsøk på et ordspill dette, men en sjelden gang har man mulighet til å betale regninger og samtidig gi seg selv noen kroner. Jeg har den siste måneden gjort noen tester og undersøkelser og her er mitt første spare/tjene-tips for 2018.

Men først; Payr er en app på telefonen, en betal-regning-tjeneste som muliggjør betaling av regninger via denne appen. I utgangspunktet syns jeg ikke dette er altfor innovativt, men et lite poeng gjør Payr til en smart finesse.

Grunnen er nemlig den at regningene du betaler med Payr trekkes fra ditt kredittkort, hvilket du enn måtte ha. Kredittkort har jeg for øvrig behandlet i mange andre innlegg, så derfor er det et poeng å understreket at dette sparetipset er forbeholdt dem som faktisk opptrer pengesmart. For som sagt mange ganger før, de u-pengesmarte finansierer de pengesmarte når det kommer til kredittkortfordeler. For det er disse fordelene som gjør Payr sin løsning interessant.

Se nemlig her;

Jeg tar eksempel med et kort jeg bruker selv, TrumfVisa, som yter 0,5% trumfbonus (som kan tas ut som kontantuttak). Det betyr at når jeg betaler med kortet enten på nett eller i butikk for en vare, vil en femmer havne i lomma for hver 1000-lapp jeg bruker.

Imidlertid er det jo begrenset med større beløp man får bonus fra. Men med Payr så kan plutselig helt vanlige regninger bli gjenstand for bonus. Betaler du regningene via Payr vil nemlig beløpet behandles som et varekjøp. Dette gir dermed bonus, og i rette tilfellet også et utvidelse av forfall på 45 dager. Trekker du en regning første dag i renteperioden får du med andre ord godt med ekstra tid til å betale regningen. Dette bør du som pengesmart egentlig ikke begeistre deg over, men poenget er da at penger du skulle trukket fra regningskontoen kan i stedet godgjøre seg på en høyrentekonto noen ekstra dager!

Uansett, nok om akkurat det. De fleste av oss har solide regninger hver måned, og i motsetning til butikkjøp som kanskje kan utsettes, samler vi alle regninger på strøm, kabel-tv, telefon, forsikringer, som fort kan bli en del tusen, og som uansett må betales.

Gitt at snittregninger per måned ligger på 10K, vil dette generere en tilbakebetaling på kr 50. Lite? Tja, men gratis penger. Smak på det. Gratis penger. Og det for svært liten innsats. Så her er det skattefrie penger å spare fra i dag av, gitt at du har et kredittkort med lignende bonusordning, selvsagt.

NB! Flere enn TrumfVisa gir bonus. Et eksempel er Norwegian sitt kredittkort som gir deg poeng som kan benyttes som betaling for flyreiser. Her kan man velge litt hva som passer best.